Followers

Jatuh Motor

Uhukk today is the most tragic day that I ever had !

That time, aku dan Dyba keluar naik motor pergi cari kedai mahu cuci gambar.
Aku bawa motor dan Dyba bonceng.
Then kitorang pergi kedai gambar tu tapi tutup pulee.
Maybe cuti raya cina lagi kut.

Then kitorang plan nak cari kedai lain sekitar Uptown ni.
Time tu aku nga tanya Dyba something, tetiba rasa macam susah nak imbang motor sebab Dyba sengetkan badan dia ke kiri.
Aku pun suruh dia duduk diam-diam tapi tiada gunanya sebab aku da tak boleh nak imbang moto lalu jatuhh ke tepi divider.

Hehe aku rasa aku terbang macam Superman dah time tu.
Kepala aku serta-merta kena tayar kereta orang yang tengah parking, nasib baik.
Tiba-tiba nampak ramai orang kerumun kitorang.
Kepala aku da cam bergegar, then ada orang tolong aku bangun.
Haha masa aku cuba berdiri tu, aku terhuyung-hayang cam mabuk.
Aku pun kuatkan jea lah badan yang tengah menggigil ni bawak motor balik rumah
Sampai je rumah, mak menjerit tengok kitorang, Addin lak kecoh-kecoh bagitau jiran semua, abah lak cepat-cepat balik rumah tengok kitorang.

Habis seluar aku koyak !
Luka lak besar dan banyak gila.
Haishhh.

No comments: