Followers

GSC

Hai semua :)
Okay first day kerja di GSC was great.
Tapi macam biasalah, kaki penat sebab ta duduk.

Okay pagi tadi dalam kul 10 aku sampai GSC.
Nasib baik ada 2 orang staf kat situ,
Dorang la yang tunjukkan jalan g office.
Then jumpa management team, punch card,
And masuk bahagian consession *aku tatao spelling nya cmne haha*
Dan aku di train kat cashier tempat jual popcorn semua tu
.
Nasib baik aku pernah jadi cashier masa kerja kat Watson dulu
So tade la rasa janggal sangat.
Tinggal lagi cam menggelabah la na prepare popcorn air semua.
Nasib baik staf staf kat situ tolong :)

Okay overall kerja kat sini memang best.
Sebab boss nya pun sporting habis.
Mang tade tension la kerja kat sini. :)
Tinggal lagi kena wat kerja cepat cepat lah kan.


Hey tao ta,
Kat bahagian consession tu,
Aku sorang jea perempuan full time.
Pagi tadi aku blur jea sebab kat situ semua lelaki.

Diorang pun pelik sebab biasanya perempuan management bagi kerja kat tempat tiket uw.
Aku sorang jea tercampak kat situ.
Tapi, mesti korang ley bayangkan betapa meriah nya kat situ kan ?
Hahaha kengkadang aku rasa macam kat sekolah pulak
Sebab kebanyakan staf kat situ muda dari aku.
Ada beberapa orang jea yang tua dari aku.
Okay, aku mengaku aku suka HAHAHAHA *gatal*

Esok kerja shift petang pula.

Wahh kaki aku lenguh gilaa ni.
Na g tempat urut yang guna ikan tu lah
Hehehehe.

Eh lupa pula na wish.
Selamat Hari Guru
Buat cikgu cikgu di SK Sri Langat && SMK Banting.
Tanpa cikgu, tidak mungkin aku jadi student civil cam sekarang.
Terima kasih cikgu !!


Rindu nya zaman form 5 dulu :(

Bye semua :)

4 comments:

Mera Humaira said...

HEY HELO SALAM,
nama saya Mera, tak lama lagi nak mula kerja gsc..
tapi saya lupa nak tanya, first day biasanya dia suruh pakai baju apa ya?
kemeja putih atau t-shirt putih? lengan pendek atau lengan panjang?

Mera Humaira said...

Salam! Nama saya mera, saya tak lama lagi nak kerja di gsc tapi 1st day saya lupa nak tanya pki baju putih mcmana. kemeja, ataupun t-shirt putih :( lengan pendek, atau lengan pnjg

Mera Humaira said...

Please REPLY! :(

Tyratyra said...

hey sorry, dah lama tak bukak blog =.="

kena pakai kemeja putih, lengan panjang, tudung hitam, seluar hitam (not jeans) and kasut bertutup hitam.