Followers

Marah

Hari ini hari yang biasa di kaunter tiket GSC Tropicana City Mall.
Tiba-tiba datang seorang customer perempuan yang aku tak pasti Melayu atau Cina, bersama 2 orang anaknya.
Rupa macam Melayu tapi bila speaking macam Cina.
Dengan muka garangnya, dia meminta 3 tiket untuk Kungfu Panda 2.
Ketika itu, Kungfu Panda 2 dah tinggal beberapa seat yang berasingan.
So aku fikir dia mesti lah nak duduk bersama dengan anaknya, s
o ;

"Sorry miss, ticket for Kungfu Panda sudah sold out."
"If dah sold out kenapa tak tulis kat screen teruss !"
"Nope, I mean, belum sold out but only single seat left."
"Then Hoodwinked je lah !"


Tak pasal pasal nak tengking aku, padahal aku nak memudahkan dia untuk pilih movie lain.
Terus aku pilih seat untuk dia then bagitau jumlah payment.
Guess what, dia campak credit card dia yang buruk tu kat kaunter aku.
Aku cam, derrrr, ade gak yang kena charge lebih kangg. =.="
Then dia marah anak-anak dia sebab dia terpaksa beratur lama untuk Kungfu Panda yang dah tiada seat.

Kesimpulannya, buat apa lah dia nak marah anak dia yang kecik dan taktau pape tuu.
Dah tau weekend kan, area Damansara pulak tuu, memang susah laa nak dapat tiket.
Dapat pulak movie pecah panggung macam Kungfu Panda.
Credit card ada tapi ketinggalan sangat keee nak booking movie online.
Takpun beli lah tiket beberapa hari awal, takkan lah life kau busy sangat.
Kan tak pasal pasal aku membebel kat sini.

Entry ni hanya untuk melepaskan marah.
Sekurang-kurangnya aku tak lepaskan marah kat orang yang tak bersalah.
Kepada readers, ambil lah pengajaran.
Sumpah dah lama tak taip entry panjang camni, bengang punya pasal.
=.="


Huduh by Adibah Adhwa

Sometimes, people look stupid when they are angry.
Termasuklah aku.


1 comment:

~ ika ~ said...

poyo btol mak cik tu..buat sakit ht je..