Followers

Info Untuk Si Kaki Wayang !

Sekarang sedang musim Transformers.
Benci dengan kewujudan filem ini.
Biasanya, weekdays adalah hari paling best di kaunter tiket GSC.
Customer yang menyinggah bagaikan boleh dikira dengan jari.
Tetapi sekarang weekdays pun dah rasa macam public holiday.
Queue line punyalah panjang sampai pedih mata aku melihatnya.
Customer datang menyinggah tanpa henti, dengan pelbagai kerenah yang menyakitkan hati kadang-kadang.

Okaylah sebenarnya aku nak bagi tips yang sangat berguna untuk mereka yang kaki wayang.
Korang tak payah lah nak membazir masa beratur panjang untuk beli tiket wayang di Mid Valley, Times Square, One Utama dan mana-mana tempat yang confirm confirm ramai orang bila tibanya weekend.
Buat jiwa kacau je bila seat dah penuh ataupun tinggal seat depan sekali yang pasti mematahkan leher.
Apa gunanya ada broadband dan streamyx kalau korang tak gunakannya untuk kepentingan diri sendiri ? HAHA.
Go buy ticket online lah people.

Aku tahu kebanyakan pembaca blog aku ni adalah pelajar dan tak berapa nak berada sangat untuk memiliki credit card.
Yeapp, online buying memerlukan anda bayar menggunakan credit card.
Tapi, kan ke sistem kewangan negara kita dah maju, pergi bank dan apply lah debit card :)
Tak tahu apa itu debit card ?
Debit card adalah kad yang biasa korang gunakan untuk cucuk duit tetapi mempunyai aplikasi VISA pada kad tersebut.
Bila korang gunakan kad tersebut untuk bayar apa-apa, duit hanya akan ditolak dari baki akaun korang but make sure dalam akaun ada duit lah ye :)


Contoh kad debit.

Then, pergi laman web GSC, TGV atau Cathay Cineplex.
Sign up, choose your movie, and buy !
Ada certain cinema yang allowed online booking, so korang boleh booking seat ataupun beli terus.
Tapi bila dah booking tu, make sure korang collect tiket tu kat kaunter dalam 45 minit sebelum movie start yaa.
Kalau terlambat, gigit jari laa :)

Ada apa-apa soalan, tanya je okay ?
Tapi jangan tanya Transformer best ke tak, aku tak pernah ingin nak tengok. =.="


No comments: