Followers

Tutorial Pembelian Tiket Wayang Online #TGV

Hai semua :)
Hari tu dah buat tutorial beli tiket online kat GSC, Klik Sini.
Hari ni nak buat tutorial beli tiket online kat TGV pulaa :)
Step dia lebih kurang je dengan GSC, tinggal lagi korang tak payah nak login or signup.

#1. Buka website TGV. Tekan tarikh atau hari yang korang nak.
#2. Tekan Purchase Now untuk memulakan pembelian.



#3. Then pilih cinema, movie dan masa tayangan pilihan korang.



#4. Pilih kuantiti tiket. Harga dewasa dan kanak-kanak adalah lain. Eh mahal juga tiket TGV ni kan. Dan kalau tak silap, hari Selasa kaum perempuan dapat harga murah. Hehehe.



#5. Kemudian, pilih seat terbaik ! Macam yang kaler hijau tuu.



#6. Macam biasa, akan keluar confirmation statement. Dan korang pilih la jenis payment sama ada Mobile, Credit/Debit Card atau PayPal. Dalam tiga-tiga ni, aku tahu Credit/Debit Card jee =.="



#7. So lepas pilih tu, masuk kan sedikit maklumat pasal kad. Then tekan Purchase Now !



Setahu aku, kalau TGV ni, korang kena tunjuk kad yang korang guna masa online purchasing untuk collect tiket kat kaunter.

Dah habiss, thanks for reading ! :)


Nak tiket wayang FREE ? Klik Sini !

5 comments:

Anif Abdullah| AA said...

thanks .. info berguna ni..
selamat berpuasa ^^

Ema Razali said...

waa ni yg best ni tak payah beratur!

rara pinkmafia said...

mst sbb mls nk beratur panjang ni.

feeza macho said...

dah beli tiket cmne nak amik t ?

astrocityzen said...

kalau gne bank transfer xley kew?