Followers

Movie Review : Apollo 18

Hai semua, baru lepas menonton Apollo 18 semalam dengan ehem :)
So nak review sikit lah, movie ni pun baru je keluar Khamis lepas.



So tengok poster pun kita dah boleh agak kan movie ni pasal apa.
Mengisahkan misi ke bulan oleh orang Amerika pada tahun 1970.
Orang Amerika bersaing dengan orang Rusia siapa yang paling cepat sampai ke bulan.
Melibatkan 2 orang angkasawan bernama Nathan Walker dan Benjamin Anderson.
Dan memang ada sebab, yang menakutkan bagi aku, mengapa tiada siapa akan ke bulan lagi lepas ni.

# Movie ni gunakan visual yang memang sebijik macam berlakon kat bulan dan kapal angkasa, entah macam mana diorang buat.
# Kerajaan Amerika sanggup menipu dan mengorbankan 2 orang angkasawan ini ke bulan hanya untuk memastikan sesuatu yang mereka dah tahu.
# Kita dapat tahu siapa yang sampai ke bulan dulu, American or Russian.
# Kita dapat rasa betapa paniknya angkasawan ni melawan ketakutan mereka bila terjumpa sesuatu di bulan tu.
# Kita dapat rasa kegeraman yang Benjamin Anderson rasa bila dia nak balik ke bumi tapi kerajaan dia taknak bagi dia balik sebab dia macam dah bawak virus dari bulan.
# Dan akhirnya, semua angkasawan yang ke sana mati, dengan sadisnya.



Apa yang mereka jumpa di bulan ?
Dan siapa yang membunuh mereka ?
Ahha, pergi la tengok sendiriii :D


# Next movie ; Hantu Bonceng !

3 comments:

myra abdullah said...

mc, best jer.hihi.nk p tgok la.

Ema Razali said...

bestnye!! nnti nak g tgk lah :)

Niniee said...

Wow. citer tuw macam paranormal jee. besh besh.