Followers

Movie Review : Conan The Barbarian



Yeahh nak review movie ni pulak, Conan The Barbarian.
Movie ni ber-rate 18, so jangan lah bawak adik-adik korang pergi tonton movie ni pulak yee.
Dan biasalah kalau movie untuk 18 tahun ke atas ni, mesti lah macam, err over sikit.
Perut aku memang tak berapa nak sedap lah, tekak pun rasa mual je hahaha.

Okay movie ni mengisahkan perjuangan Conan dalam membalas dendam kematian bapak dia.
Masa zaman Hyborean, ade sorang ahli sihir ni buat satu topeng
yang boleh tunaikan ape saje wish orang yang memakainya,
dengan mengorbankan seorang gadis berdarah suci.

Nak dijadikan cerita, ada sorang manusia hampeh bernama Khalar.
Dia pergi serang kampung-kampung untuk cari serpihan topeng tu.
Last sekali dia dapat kat bapak Conan, and bapak dia dibunuh.
Then bila Conan dah besar dan tough, dia pun cari balik Khalar ni.
Di situ la bermulanya
kemualan aku di dalam hall, kenapa ?

1. Diorang tak cover pun bila bab-bab penggal kepala ni ! Hadoiii.
2. Ada satu watak, anak si Khalar : Marique, memang seksi habis ! Geli gak bila tengok.
3. Darah memancut-mancut lah kan bila babak lawan-lawan tuu, teringat lak kat Merong Mahawangsa hahaha.
4. Terdapatnya alat-alat hukuman/seksaan yang memang tak sanggup nak tengok.


Nak tau lebih lagi ?
Pergi beli tiket dan tengok la sendiri hehehe :)


# Next movie ; Contagion !

2 comments:

Anis Athia said...

dasyatnye...macam best tapi risau kalau2 dalam wayang asyik dok tutup mata je..hehehe

tembum said...

dah tengokkkk ! ;)