Followers

Movie Review : Contagion



Yeah movie ni baruu je keluar Khamis lepas.
Aku nampak je poster dia, terus aku pergi beratur beli tiket.
Kebetulan pulak lah timing dia paling cepat kan.

Movie ni mengisahkan penyakit yang merebak sangat cepat hampir di seluruh dunia.
Tak pernah pulak tengok movie yang jalan cerita nya macam ni.
So agak kagum lah kan, memang ternganga gak aku tengok movie ni.
Ehem kat sebelah pun macam kagum je tengok aku kagum, hahahaha.

Sedikit info menarik pasal Contagion :

1. Kita dapat rasa betapa panik nya bila virus penyakit merebak dengan meluas, even dalam rumah sendiri dan kita tak boleh nak pergi mana-mana pun.
2. Kita dapat rasa betapa susahnya orang-orang medic ni nak cari penawar virus tu.
3. Kita dapat tengok betapa huru-haranya bila situasi ni berlaku, penyakit terus merebak, semua orang cuba larikan diri dari negara tu, orang sanggup pecah masuk rumah untuk curi bekalan makanan dan ubat yang limited kat pasaran.
4. Dan yang paling penting, peranan seorang blogger dalam mempengaruhi pemikiran orang ramai !

Kat penghujung movie ni, kita boleh tahu apa punca sebenar virus penyakit tu.
Pergi lah tengok movie nii, tak rugi punn. :)


# Next movie ; Apollo 18 !

4 comments:

one of the three said...

Ni yang tak menyabor nak pegi tengok jugak ni. :3

Ary ariasputera said...

jom jom tengok jom... cam bes jerk... terima kaseh ye sudi dgr lagui ary.. ary polo ni tau..

me_nazri said...

memang dah target cite tapi takda masa pulak.. arrgghh,...

ina said...

best tak? agak2 bpe bintang??