Followers

Bahagianya Bila Bersatu


Abraham Kang : ‘Christian or Muslim, We Are All Egyptians’ - Christians form a human chain around Muslims to protect them from disruptions during Friday prayer in Alexandria, Egypt. This is how the world should be. Perhaps world peace isn't that impossible any more.

Apa yang aku boleh katakan pasal gambar ini adalah, WOW ! First time aku jumpa situasi macam ni. Ini benar-benar berlaku di Egypt. Di mana masyarakat bukan muslim buat chain untuk melindungi muslim ketika bersembahyang Jumaat. MasyaAllah, bahagianya jika manusia hidup bersatu macam ni. Alhamdulillah. :")

Ce tengok gambar kat bawah lak :




Faham tak ? Hehehe. Aku dah pening sebab aku still takleh nak faham =.="

3 comments:

hannan said...

tyra sbb dy org second tu mintak H2O2..GI GOOGLE APE TU H2O2..

White_roses said...

yang sorang tu dapat H2O2 which is hydrogen peroxide yang biasanya digunakan sebagai disinfectant...:))

dylli said...

HAHAHA.. H2o2. pun boleh! :D