Followers

Tutorial Reserve Tiket Secara Online #GSC

Hai awak, awak dan awak :)

Tadi, saje la tengok keywords yang membawa pembaca ke blog yang tak best ni kat Nuffnang. 


Ramai juga yang cari cara-cara nak booking tiket wayang secara online kat blog ni. Malangnya, aku tak pernah lagi share pasal cara nak booking. Cara pembelian tiket wayang online ada lah. Klik kat bawah kalau nak baca yaa :)

# Info Untuk Si Kaki Wayang !

 Untuk memenuhi keinginan si pencari-pencari cara-cara nak reserve/booking tiket online ni, aku dengan rela hatinya share benda ni dengan korang. Tapi hanya untuk GSC sebab aku tak sure kita boleh reserve tiket TGV by online atau tidak. Mungkin by phone boleh kot. Jum ikut 4 step mudah dibawah !

#1 Layari website www.gsc.com.my kemudian log in as a member. Kalau belum jadi member, sign up dulu tau ! Then, klik kat 'Showtimes & Ticketing' dan select 'Showtimes & Reservation' macam gambar kat bawah nii :)


#2 Lepas tu, pilih movie, tempat dan tarikh yang korang nak. And next ! :)


 #3 Pilih berapa seat yang korang perlukan, pilih show time dan reserve cepat-cepat ya !


 #4 Lepas tu akan keluar confirmation macam kat bawah ni. Korang klik 'confirm' dan lepas tu akan keluar satu nombor siri reservation. Korang simpan nombor siri tu then pergi ke kaunter GSC, bayar dan collect tiket ! :)



Haa itu je step nyaa. Mudah kan ? Untuk pengetahuan korang, tak semua outlet GSC ade servis reservation ni. Dann yang paling penting korang kena tahu, lepas dah reserve, korang kena collect tiket tu 1 jam sebelum wayang mula. Kalau tak, seat korang akan dijual kepada orang lain.

Nak request information lain pasal wayang ? Boleh jee, hantarkan sajaa komen ya ! :)

2 comments:

Craka Pop said...

Tyratyra,, mcmne nak tau wakru cerita yg kita nak tngok tu ye?. mklumlah, time pegi ritu bkn saye yg tlong amik tiket. .:D

Iza Natasha said...

Kena guna acc bank ke ? And then code tu kena print or just ingat then cakap dengan orang tu ?