Followers

Handmade Felt Keychain !

Hai awak, awak dan awak :)

Bagi mengisi masa lapang aku yang sememangnya 24 jam takde buat apa sepanjang cuti semester ni, aku dengan tak sengajanya terlibat dalam kerja-kerja handmade. Ehem la yang ajar aku ni, haha pelik kan ? Pelik tapi benar okay. 

Kat bawah ni antara keychain yang dah berjaya aku buat, all by myself. Dengan menggunakan kain jenis felt dan benang segulung 80sen, terjadi lah benda-benda ni hehehe ;

Ninjaa
Giraffes
Whales
En. Misai :)

 

Owls & Monster

Little Panda

Ms Bread

Well, ada banyak lagi yang coming soon, meh lah like ni dulu yaa :)
Kenapa panda ? hehehe, sebab first benda yang aku jahit lepas beli je kain felt ialah panda :)
Dan kalau ada sesiapa nak beli keychain yang ada kat atas ni, ataupun teringin nak request bentuk apa pun, boleh lah like dulu Little Panda FeltCraft, dan PM admin page yee :) tak pun comment je entry ni hehehe.

Terima kasih !


21 comments:

LiNda said...

cantiknye...pandai buat ye

dylli said...

kawaii...... tapi yang girrafe tu, lebih nampak macam dinosour leher panjang tu. HAHAHA.. rawrrr... :D

Cik Anis said...

nk tlg jual~

Saya Disini said...

comelnye..rajinye

ciksukaberangan said...

cantiknye ^^

Cik FaRiZaM said...

cntik nye >_< nk satu ...buat la give away . ...hehe

Pwincess sarah said...

hobby kita sama la..hehe

Atiqah Razak said...

teringin jugak nak belajar. yang giraffe tu comel !

kaishin said...

wao comel je tgk..kreatif,rasa cam teringin pulak hehe

Tyratyra said...

@Linda ; hehehe saje takde kerja kat rumah kan.

@CikAnis ; saya baru buat sikit, nanti kalau dah banyak kte discuss k ? thanks :)

@SayaDisini ; hehe kerja bila bosan.

@CikSukaBerangan ; tenkiu :)

@CikFarizam ; ahha satu cadangan yg bagus, akan dipikirkan hehehe.

@PwincessSarah ; yeke ? haha best buat benda ni kan.

@AtiqahRazak ; belajar la, tak susah pun. heee tenkiuu.

@Kaishin ; hehehe kalau nak sy boleh buatkan :)

ciksukaberangan said...

welcome :D

GBM said...

comel!!! yg roti tu cun giler. Gantung kat nset mesti cun melecun ni. hehe.

Tyratyra said...

@GBM ; haha, nak beli tak ? :)

Eyra Daniel Arshad said...

comel sngat..mne nk beli kain jenis felt uh..ase mcm nk try wat ntok tunang sy..huhuhuhux..=)

Tyratyra said...

@EyraDanielArshad ; tempat yg biase sy beli felt kat Craft Heaven One Utama & by online kat cintahaticraft.blogspot.com :)

Tenn Titun said...

Excuse, boleh tanya? Mana nak request ekk?^^

Tyratyra said...

@TennTitun ; Awak like page fb yg saya state kat entry, then awak PM admin :)

Tenn Titun said...

Okay, thank you. Actually, saya dah pm kak tyra dalam fb. Just tunggu reply je hihi :D

Fatihah Rosli said...

Dia punya tali keychain itu . Akak beli kat mane .?

Fatihah Rosli said...

Akak biase beli tali untuk keychain tu kat mane ?

angah dayah said...

Ape fb awak