Followers

Yeah, Valentine.

Hai awak, awak dan awak.

Dah 5 hari aku bermusafir kat Shah Alam untuk settle kan kerja-kerja terakhir sebagai bendahari program anak angkat baru-baru ni. Fuhh, susah nak melayan kelaparan perut sendiri bila kena tinggal jauh dari mak hahaha. Nasib baik ada kawan-kawan yang sudi membantu, kalau tak memang aku habiskan cuti semester aku kat sini je lah.

Esok Valentine's Day kan ? Well, rasanya ramai yang dah tahu haramnya sambut 'hari berkasih sayang' ni. Jelas terpamir kat wall Facebook aku, setiap orang nak post pasal Valentine. Ada yang tak sabar nak sambut, tapi lagi ramai lah yang menentang sambutan ni. Alhamdulillah, masih ramai mereka yang mempunyai iman. Tapi taktahu lah kalau kat Facebook bukan main beriya-iya lagi dia membantah macam kat bawah ni, tup-tup esok kantoi masuk tv sebab kena tangkap basah.


Bagus lah kalau tak sambut, lagipun haram bagi kita yang beragama Islam ni. Aku tak post langsung kat wall pasal Valentine ni. Kenapa ? Bukan taknak saling ingat-mengingati. Dah hampir nak masuk 5 tahun aku meninggalkan zaman sekolah, tapi aku still ingat lagi apa yang cikgu-cikgu cakap pasal haramnya Valentine. 5 tahun bersekolah menengah, setiap tahun aku dengar benda yang sama. Tak cukup dengan bebelan semasa perhimpunan, kat asrama pun warden ingatkan lagi masa usrah ataupun kuliah maghrib. So, aku rasa, sebagai seorang yang dewasa, dah patut tahu dan sedar pasal Valentine ni. Sape-sape yang still nak sambut tu, one word je dari aku :

KESIAN.
Kesian sebab ada otak taknak guna, baik letak kat lutut. :)

Ahha, macam dah berubah sikit kan blog ni. Aku tukar header dan background. 15 minit aku habiskan depan laptop buat header baru ni. Okay tak ?



Berubah menjadi ini :


Seronok tengok blog-blog bebudak sekolah, kawaii je. Sesuai lah dengan umur diorang, memang tengah zaman comel-comel kan. :)



5 comments:

wanabee said...

budak2 melayu je gedik sambut .
islam tak sambut benda2 tak faedah ni :)

aryin73 said...

say no tu valentine's day !!!

dylli said...

okay. header da bomb! :)

Nana said...

yg dlm pic tu,nmpak sgt kita ni riak/takbur..ape plak kate mereka yg smbut valentine nnti..msti dorg cakap kita budget bagus kan.

Tyratyra said...

@Wanabee ; tu la pasal, saba je lah.

@Aryin73 ; thats the spirit ! hehe.

@Dylli ; tak da bomb macam header awak hiii.

@Nana ; tu la maksud sy sebenarnya. bagus la awak sbb memahami hehe.